Over ons

Wie zijn wij?

Johan Pouliart (15-05-1966) en Katrien Verslycke (25-11-1976).
Johan groeide op in een bakkerij en kreeg het bakkersleven met de paplepel ingegoten.
Er was dus niet veel discussie wat opleidingskeuze betrof. Johan "mocht" bakker worden en mee in de familiezaak stappen.
In de bakkerij werd er ook reeds met chocolade gewerkt. Niet alleen qua bakkerijproducten maar ook reeds truffels en chocoladefiguren met Sint en Pasen.
Na vele bakkersjaren had Johan er genoeg van en dan vnl. de nachtelijke uren, het weekendwerk, het werken als anderen slapen, ...
Johan gooide de bakkersschort over de haag :-)

Ondertussen kreeg de hobby "chocolade en marsepein" terug tijd en ruimte om te groeien.
Bij de geboorte van beide dochters werd het doopsuiker met veel liefde door Johan gemaakt. Telkens een chocolade/marsepeincreatie die op erg veel bijval kon rekenen.

In zijn atelier thuis creeƫrde Johan verder en volgden er diverse bestellingen vnl. qua doopsuiker. Ook was er steeds een assortiment van een 5-tal truffels.
Initieel wouden we ons toeleggen op marsepein maar uiteindelijk is deze markt te beperkt en was de vraag naar chocolade veel groter.
Stilaan werd het marsepeinaandeel kleiner en groeide het chocolade aandeel.

En "Sjolaa" was geboren. Sinds 2007 kan je ons vinden aan de Geerdegemvaart te Mechelen.

Sjolaa????
Inderdaad "sjolaa".
Toen Marte (de oudste dochter) leerde spreken zei ze tegen chocolade "sjolaa" en aangezien een bedrijfsnaam niet altijd te serieus moet zijn opteerden we voor Sjolaa.
De jongste dochter (Fien) zei "kokola" maar die was iets te laat want Sjolaa was reeds een feit.

Stilaan groeide Johan zijn hobbyruimte uit en nam ze een steeds groter deel in beslag in huis. De garage en opslagruimte werden in de loop der jaren opgeofferd voor "Sjolaa".
De garagepoort werd een vitrine en de garage werd een waar atelier/winkelruimte.

       
Wat maakt ons sterk?
Kennis en kwaliteit.
Johan is een sprekende, wandelende (en soms lopende) chocolade-encyclopedie.
Kwaliteit staat bij Sjolaa voorop. We werken met de beste Belgische chocolade en we gebruiken enkel de beste ingrediĆ«nten voor de praline-vullingen.
Ook een constante bijscholing, vernieuwing en open geest zorgen ervoor dat Sjolaa blijft groeien.       


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Over - sluiten